Ingatlan nyilvántartás Logo alt

A technológia.

Azt ma már szinte magyarázni sem kell, hogy az ingatlanos programnak interneten keresztül kell működnie. Ez biztosítja, hogy rendszeréhez bárhol hozzáférhessen. Arról azonban gyakran elfeledkezünk, hogy ha nem az irodában vagyunk, akkor nagy valószínűséggel egy szokásos számítógép, vagy notebook sem áll rendelkezésünkre. Így viszont nem sokat ér a lehetőség, hogy bárhonnan elérhető a rendszerünk.
Az OriGo 9 erre is megoldást nyújt. Minden használatkor dönthet arról, hogy most az asztali verziót kéri, vagy tablet-en, illetve okos telefonon szeretné megjeleníteni a programot. Ez utóbbi kettő nem rendelkezik minden funkcióval, amit az asztali változat tud, de legfontosabb lekérdezéseket és némi adatmódosítási feladatot ezekkel is el tud végezni. A tablet, vagy az okos telefon biztosan Önnél van minden helyzetben. Ma már az is valószínű, hogy mobil internet előfizetéssel is rendelkeznek ezek az eszközök.
Egy váratlan hívásra ingatlan keresése, érdeklődés és megtekintés regisztrálása, ügyfél adatainak keresése, forgalmi jelentés küldése. Ezek pár mozdulattal elintézhetők az OriGo 9 mobil változataival.

Az Ingatlannyilvántartó a maximumot próbálja kihozni az Ön eszközeiből.

Program

A program működése.

Ingatlanok
Az OriGo 9 Ingatlannyilvántartás a korábbi verziókhoz képest számos változást hozott. A külön adatlappal rendelkező ingatlan típusok számát 6-csökkentettük, egyszerűsödtek a kezelői felületek, sokkal több azonnali grafikonos elemzés áll felhasználóink rendelkezésére. Az adatlapok részletesek maradtak, de kevesebb a kötelező adat, így könnyebben félbehagyható egy adatrögzítés. Azért később érdemes pontosabban kitölteni mindent, mert a korrekt tájékoztatás más módon nem érhető el. Az ingatlanok leíró adatainak megadása könnyen elintézhető. Az elhelyezkedésben a google térkép szolgáltatásai nyújtnak segítséget. Ez egyben a térképi megjelenést is elintézi. Az ingatlanhoz tetszőleges számban tárolhat fényképeket. Ezeket kategorizálhatja, és így a kültéri képek megjelenését korlátozni tudja. Az ingatlanok különböző listái szabad lehetőségeket biztosítanak szűrésekhez, elrendezésekhez, sorba rendezésekhez.

Ingatlanok
A keresések követik az ingatlanok típusait és szinte minden adatra engednek feltételeket megadni. Ha a kereséshez eltárolta az ügyfelet is, akkor teljes ügyfélkezelés áll rendelkezésére. Egyszerre láthatja a szóba jöhető ingatlanokat, és amit már bemutatott. Ez utóbbit a hozzá fűzött véleménnyel együtt. Olyan, mintha a számítógépen az ügyfélnek nyitott volna egy mappát, amibe mindent belerakhat, ami hozzá tartozik. Csak rendezetten és így ami a legfontosabb, visszakereshetően. Bár általában a kínálat nyilvántartásával kezd mindenki, de később a keresési megbízások regisztrálását is érdemes használni. Nélküle pár hónap múlva már biztosan nagyon nehéz előszedni, hogy kinek mit mutattunk meg és miért. Esetleg megvette egy korábbi ügyfelünk az ingatlant, csak az eladó elfelejtett erről értesíteni. Ezeknek az adatoknak a gyors visszakeresését hatékonyan a keresési megbízások és a bemutatások vezetésével lehet elérni.

Ingatlanok
Az ügyfelek nyilvántartása szerintünk fontos dolog. Bár a kínálatok és keresések nélküle is tárolhatók, de a rendszer akkor tud igazán segíteni, ha ezt is korrekten kezeli. Ebben az esetben az ügyfélhez rögzített mindencsatlakozó adat lekérhető. Az ügyfél több szerepben is megjelenhet az iroda életében. Kínálhat ingatlant eladásra, vagy bérbeadásra, kereshet ilyeneket, akár egyszerre a kettőt is. Az ügyfél tartozhat egy érdeklődéshez, vagy egy bemutatáshoz is.

Ingatlanok
Minden ingatlanhoz tartozó információ adást tárol a rendszer. Legyen ez sima érdeklődés, címkiadás, bemutatás, vagy csak másik iroda által történő adatlap megnyitás (ez csak hálózati működés esetében). A rendszer által kezelt nyilvános felületeken történő megtekintésekről szintén pontos kimutatást kaphat.
Megnézheti, hogy mely ingatlanok hirdetései a legsikeresebbek, hol, mikor és melyik ingatlanát nézték meg. Ez segíthet eldönteni, hogy melyik hirdetési stratégia volt a sikeresebb.

Ingatlanok
A rendszert használó összes iroda összes aktuális kínálatából kérhet átlagárakat. Használhat szabadon megadható feltételeket, vagy gyors listákat településekre, esetleg egy teljes elemzést adott településre. Saját működési területén mindenki biztos az árakban, de lehet, hogy ismeretlen területen kellene árat becsülni, vagy az ismert környezetben is érdemes ellenőrizni a véleményünket.

Ingatlanok
Az Ingatlannyilvántartó beépített illetékkalkulátora gyors segítséget nyújthat az illeték számításokhoz. Használhatja az adó és a haszonálvezeti jog értékét számító kalkulátorokat. Átváltási ablaka területi és pénzügyi átváltásokat végez. Nyomtathat üres adatlapokat, melyeket a helyszínen használhat, vagy vevő felmérő űrlapot, amit egy kiállításon tölthet ki az érdeklődők adataival.

Saját irodai weboldal töltése

Ingatlanok
Ha ön rendelkezik saját internetes oldallal, akkor az Ingatlannyilvántartó programban tárolt ingatlanjait ezen is megjelentetheti külön adminisztráció nélkül. Kérjen tőlünk egy kereső felületet, melynek segítségével lekérheti saját ingatlanjait és automatizáltan bedolgozhatja saját internetes adatbázisába. Ha nincs saját weboldala, kedvező áron elkészítjük Önnek.
A lényeg, hogy saját internetes felületén az ingatlanokat nem kell külön adminisztrálni, ezt a program elintézi Ön helyett.

Áttöltés internetes hirdetési oldalakra.

Ingatlanok
Ma már teljesen elfogadott, hogy az intrneten több ingatlant hirdető adatbázis létezik, melyek az irodáknak érdemes kínálatukat szerepeltetni. Az Ingatlannyilvántartó program segítségével nem kell kézzel áttölteni az ingatlanokat, nem kell az ez esetleges adatváltozásokat egyenként átvezetni. A program minden változást, ami a kijelölt ingatlanokat érinti, éjszakánként automatikusan átvezet.

A támogatott weboldalak a következők:
  • - Jófogás
  • - Ingatlanbazár
  • - Ingatlannet.hu
  • - Ingatlantájoló

Partnereinkenk ingyenesen rendelkezésére áll még két weboldal, melyeket mi üzemeltetünk. Ezek a
  • - ingatlanorigo.hu
  • - origoingatlan.hu

A keresztértékesítés feltételei, OriGo Ingatlanhálózat.

Ingatlanok
A sűrű fillér jobb, mint a ritka forint! Ez az ingatlanirodák közötti keresztértékesítések legfontosabb működtetési elve. Aki ezt nem fogadja el, ne is gondolkodjon más irodákkal való együttműködésben.
Az OriGo Ingatlanhálózat nem franchise. Szabályai nem foglalkoznak a partnerek belső ügyeivel, és megjelenésével, kizárólag az egymás közötti információadáshoz nyújtanak informatikával támogatott segítséget. Ingatlanjai nyilvánosnak szánt adatait a közös értékesítéshez felajánlott jutalékkal együtt megoszthatja a többi irodával. Cserébe Ön is láthatja a többiek megosztott adatait.

Sokan úgy gondolják, hogy a közösbe azt érdemes bedobni, amit úgy sem tud magától eladni irodájuk. Az a helyzet, hogy az eladhatatlan ingatlanokat mások sem fogják eladni, így ne csodálkozzunk azon, hogy senki nem foglalkozik ingatlanjainkkal. Mivel egy ingatlan gyakran több közvetítőnél megtalálható, valamint a tulajdonos maga is hirdet, a jó ajánlatok esetén is az a kiemelt szempont, hogy végül rajtunk keresztül megy-e az értékesítés, vagy sem. Szóval a jó ajánlatokat sem érdemes a fiókban tárolni, mert végül ott is maradnak.

Az ingatlan megosztása hálózati tagok felé pár kattintással elintézhető. Ha változnak az adatok, a rendszer azonnal a legfrissebb állapotot mutatja mindenkinek. Így persze Ön is a többiek legfrissebb adataival dolgozhat. A többiek Ön ingatlanjait érintő alapvető tevékenységéről Ön is tájékoztatást kap.

Saját hálózat lehetősége.

Ha több irodája van, akkor hálózat nélkül is összekapcsolhatja őket. Ha több irodával dolgozik együtt, de a közös munkát nem az OriGo Ingatlanhálózaton keresztül szeretné végezni, saját hálózatot is kérhet. Ennek működése azonos az OriGo Ingatlanhálózatéval, de az adatok nem keverednek. Ön csak a saját partnereivel fog közös felületet használni. Abban az extrém esetben, ha Ön mind a kettőt szeretné használni, a rendszer ekkor is támogatni fogja. Tetszőleges számú hálózatnak lehet tagja, és ingatlanjait többfelé is megoszthatja, csak ne felejtse el, hogy melyiket hová küldte.

Adwords hirdetések, ingatlan mikrokampány.

A Google Adwords szolgáltatásait a rendszer automatizálva képes nyújtani a kiemelt ingatlanokra. A szokásos kampány létrehozási árak helyett Ön 3.000 Ft-ért már beindíthat egy konkrét ingatlanról szóló kampányt. Ingatlan a Google keresési felületén hirdetésként jelenik meg azok számára, akik olyat keresnek, amit Ön kínál.
Koncentráljon a valóban eladható ingatlanokra!

A csatlakozás lépései.

A Kapcsolatok alatt található regisztrációs űrlap elküldésével jelentkezzen egy rövid próbaidőszakra. A megadott elérhetőségeken munkatársaink megkeresik, beállítják belépési kódjait, és segítenek az első lépések megtételében. Ha kipróbálta a programot, reményeink szerint hamarosan előfizetőink között üdvözölhetjük!